Brief aan de heer Rutte

Beste meneer Rutte,

Wij begrijpen u volkomen en u heeft onze volledige steun.

U heeft het niet gemakkelijk in deze periode waarin een sfeer overheerst van ‘barbertje moet hangen’. Afschuwelijk, maar geen zorg, we hebben de zaak onder controle. Veel ontevreden medelanders kunnen nog zoveel klagen op de Internet platforms, maar dankzij onze sleepnet technieken houden we hen in de smiezen.

Natuurlijk mag u ontkennen dat er memo’s over de dividendbelasting zijn, want het volk hoeft niet van alle onderhandelingen met Unilever, Shell, ASML, Philips en AkzoNobel op de hoogte te zijn. Wij denken dat dit een gebrek aan respect is voor uw uitmuntende werkzaamheden in staatsdienst.

We pleiten ook voor het afschaffen van de WOB. Hierdoor is naar buiten gekomen dat er wel degelijk memo’s over de dividendbelasting blijken te bestaan. Dit terwijl u, zoals u zelf schrijft, onbedoeld de suggestie heeft gewekt dat er geen memo’s zouden zijn en erbij had moeten zeggen dat dit niet betekende dat er helemaal geen memo’s over de dividendbelasting waren. Ze ontbraken echter in uw herinnering. Geweldig deze woordenspelletjes waarin u uitmunt zodat geen mens er meer uitkomt.

Weet u, wij vinden het bijzonder tactisch dat u meegaat in alle commotie over deze futiliteit van 2 miljard jaarlijks terugkerende belasting. U heeft een meerderheid in de Kamer, in feite hoeft u zich geen zorgen te maken (en dat doet u natuurlijk ook niet). We bewonderen de manier waarop u dit spel speelt. Ook uw twee maal ‘sorry’ voor het misverstand over de memo’s doet het goed. Dat lijkt op een knieval en dat komt goed bij het volk over.

Hieruit spreekt veel macht en gezag. Het betekent dat u fouten mag maken en hiervoor geen verantwoording neemt, als u dit niet wenst. Dat is de reden voor het mokken van het volk. U bent gewoon de baas, daarmee gaan ze iedere vier jaar tijdens de verkiezingen akkoord. Het kinderachtige gedrag tussendoor, wanneer ze het met u oneens zijn is stuitend. Ze geven u iedere vier jaar het mandaat om hen te regeren, laten ze dan gewoon in die tussenliggende periode hun grote mond houden!

Onze zegen heeft u. Uw optreden is van zeer hoog niveau. U maakt een zuivere en integere indruk. Wij zijn ervan overtuigd dat u deze vier jaar opnieuw genoeg Nederlanders tevreden zult stellen.

We vieren vandaag de verjaardag van de Koning. Hoezee!

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*